Water dialogen Panama afgerond met ontwerpen en regelgeving tegen stedelijke overstromingen

Met de vierde en laatste missie van de Panama – Netherlands water dialogue is er een eind gekomen aan deze fase van samenwerking tussen Panama en Nederland. Tijdens de missie zijn de vorderingen gepresenteerd aan de belangrijkste stakeholders, uitgewerkt in een stappenplan, en gedeeld tijdens een persconferentie. De uitkomsten van de water dialogen zijn uitgebreid gecoverd door de lokale media.

De belangrijke uitkomsten zijn een herziening van de regelgeving met guidelines voor bouwprojecten in overstromingsgevoelige delen van Panama Stad, concrete ontwerpen en een aanbesteding van groen-grijze infrastructuur met urban benefits en verbeterde onderhoud van het drainagesysteem. Al deze maatregelen zijn uitwerkingen van de aanbevelingen van de DRR-Team scoping missie van april 2015.

Wetlands International, het lokale secretariaat van de Panama-Netherlands water dialogue, kijkt nu verder met de gemeente van Panama Stad en de Nederlandse ambassade naar een vervolgfase die meer gericht is op institutionele inbedding en uitvoering van de aanpassingen in de regelgeving.

Bekijk de presentatie met de bevindingen van de Panama-Netherlands water dialogue.

drr-panama-nl-waterdialogue4_web