DSS water organiseert een WASH in Emergencies training die van 22 tot en met 24 april 2020 plaatsvindt bij het Rode Kruis in Den Haag.

De training is specifiek ontwikkeld voor experts die geïnteresseerd zijn in uitzending via DSS water en is opgesplitst in twee delen.

Op dag één (22 april) staat hulp in humanitaire of noodhulpsituaties op het programma. Humanitaire principes, het clustersysteem en de mandaten van een aantal belangrijke organisaties worden besproken. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op Sphere en de minimumstandaarden in humanitaire settingen.

Aansluitend vindt op 23 en 24 april de tweedaagse technische WASH training voor drinkwater- en sanitatiespecialisten plaats. Deze training is gericht op noodhulpinterventies in de drinkwater- en sanitatiesector. Standaardtechnieken en oplossingen met betrekking tot water en sanitatie in noodhulpsituaties worden besproken, waarbij veel voorbeelden uit het veld worden behandeld. Eveneens komen de link tussen water, sanitatie en gezondheid, het belang van hygiëne en betrokkenheid van de bevolking aan bod.

Aan deze training kunnen 25 experts kosteloos deelnemen.

Wilt u aan deze training deelnemen? Stuur dan uw CV en een korte motivatie (max. 200 woorden) voor de training naar DSSEvents@rvo.nl.

Graag zo snel mogelijk inschrijven. Wij zullen u vervolgens zo spoedig mogelijk verder informeren over de invulling van de training.