DSS water organiseert een WASH in Emergencies training die van 18 tot en met 20 oktober plaatsvindt bij het Rode Kruis in Den Haag.

De training is specifiek ontwikkeld voor experts die geïnteresseerd zijn in uitzending via DSS water enis opgesplitst in twee delen.

Op dag één (18 oktober) staat hulp in humanitaire of noodhulpsituaties op het programma. Humanitaire principes, het clustersysteem en de mandaten van een aantal belangrijke organisaties worden besproken. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op SPHERE en de minimumstandaarden in humanitaire settingen.

Aansluitend vindt op 19 en 20 oktober de tweedaagse technische WASH training voor drinkwater- en sanitatie specialisten plaats. Deze training is gericht op noodhulpinterventies in de drinkwater- en sanitatiesector. Standaardtechnieken en oplossingen met betrekking tot water en sanitatie in noodhulpsituaties worden uitvoerig besproken. Eveneens komen de link tussen water sanitatie en gezondheid en ook het belang van hygiëne en betrokkenheid van de bevolking aan bod.

Aan deze training kunnen 25 experts kosteloos deelnemen. Eventueel kan in het geval van een lange reistijd een verzoek worden ingediend om accommodatie in Den Haag te vergoeden.

U bent ook aanwezig? Stuur dan uw CV en een korte motivatie (max. 200 woorden) voor de training naar dsswater@rvo.nl.

Graag zo snel mogelijk inschrijven. Wij zullen u vervolgens zo spoedig mogelijk verder informeren over de invulling van de training.