Werkwijze en voorwaarden uitzending

Als u als DSS water expert aan de slag wilt, dan kunt u zich via deze website aanmelden. We zoeken experts op verschillende vlakken, van WASH-specialisten tot specialisten op het gebied van water resources management en flood control. Daarnaast is de beheersing van meerdere vreemde talen een pré. In de vacature leest u meer over de eisen waaraan experts moeten voldoen. Voordat u wordt uitgezonden, dient u de online veiligheidstrainingen van de VN te hebben gevolgd.

Op het moment dat DSS water een oproep ontvangt van een internationale organisatie, sturen wij een e-mail naar de experts in de database met informatie over de missie. De reactietermijn is zeer kort, omdat het om noodhulp gaat. Uit de reacties wordt een geschikte expert geselecteerd om voor te dragen aan de vragende organisatie.

Voorwaarden
Als u wordt gecontracteerd als expert voor DSS water ontvangt u een vergoeding voor de gemaakte kosten. Dat wil zeggen: U kunt kosten declareren voor vliegtickets (economy class, zonder upgrades), visumaanvraag, benodigde inentingen en medische check indien gevraagd door verzoekende organisatie. Voor de vergoeding van accommodatie en overige dagelijkse kosten houden wij ons aan de DSA (daily subsistence allowance) tarieven zoals vastgesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Daarnaast wordt een dagvergoeding betaald voor werk- en reisdagen, van maximaal 225 EUR:
  • Junior: 110 EUR per werkdag
  • Medior: 160 EUR per werkdag
  • Senior: 225 EUR per werkdag

De dagvergoeding wordt bepaald op basis van werkervaring en de positiehantering van de VN voor de betreffende functie.

Bovendien sluiten wij voor u een zakelijke reisverzekering af bij verzekeringsmaatschappij Chubb en bieden we voor, tijdens en na de missie psychosociale begeleiding aan via Antares Foundation.

Factsheet voor experts

Meer informatie over de werkwijze vindt u in deze flyer.

dss_water_boliviagroepsfoto

Aanmelden

Wilt u als DSS water expert aan de slag? Dan kunt u zich aanmelden via deze website.

dss_kenia_3979_web