Van 24 maart tot en met 30 maart zijn Martijn Onderwater (missieleider, Arcadis) en Deepak Vatvani (Deltares) op missie geweest in Palu, Indonesiƫ. Vanuit Nederland is inhoudelijke assistentie verleend door geotechnische specialisten Arno Rozing en Geeralt van der Ham (Deltares). Martijn Onderwater vat in deze korte update hun tijd in Palu Bay samen.

‘Palu is in september 2018 deels verwoest door een tsunami en diverse landslides, veroorzaakt door een aarbeving met een kracht van 7.5 op de schaal van Richter. In de afgelopen maanden is een ontwerp gemaakt voor een kustbescherming langs de kust van Palu. Deze bescherming is met name bedoeld om de kust te beschermen tegen dagelijkse omstandigheden en stormcondities.
De kustbescherming wordt gefinancieerd middels een lening van de Asian Development Bank (ADB) en de aanbesteding voor de uitvoering zal binnen enkele maanden aanvangen. Japan International Cooperation Agency (JICA) is momenteel bezig met het ontwerp van een tsunamidijk die de stad Palu beter moet beschermen tegen toekomstige tsunami’s.

Voorafgaand aan de missie zijn diverse toegestuurde documenten gereviewd en tijdens diverse bijeenkomsten is het ontwerp van de kustbescherming alsmede de relatie met de tsunamidijk verduidelijkt. Op basis van de bevindingen wordt momenteel geconcludeerd of het gemaakte ontwerp, vanuit een technisch oogpunt, voldoende is onderbouwd en welke aanvullende onderzoeken noodzakelijk zijn voor de verdere onderbouwing van het ontwerp.’

Houd de website van DRR-Team in de gaten voor de publicatie van het rapport.