Eind januari is het DRR-Team teruggekomen van hun missie naar Peru en Ecuador. Doel van de missie was het uitbrengen van adviezen om de gevolgen van El Nino te verkleinen. Het DRR-Team heeft een lijst met meer dan 50 aanbevelingen gedaan. Daarnaast zijn in Lima en Guayaquil symposia georganiseerd waar het DRR-team gepresenteerd heeft en is gediscussieerd over hoe Nederlandse oplossingen kunnen bijdragen aan de problematiek in de betreffende landen. In beide landen is het Nederlandse bezoek uitvoerig in de pers geweest. Op dit moment zijn ANA (nationale waterautoriteit van Peru) en het Ministerie van Risico (Ecuador) bezig om de lijst met aanbevelingen te prioriteren, in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Lima.

Het adviesrapport van het DRR-Team is binnenkort beschikbaar via www.drrteam.nl. Ook zal NWP in samenwerking met RVO en het DRR-Team een terugkoppelingsbijeenkomst voor de sector organiseren om de uitkomsten van de missie te delen.

Het DRR-Team Peru en Ecuador bestaat uit teamleider Rutger Perdon (Royal HaskoningDHV), Otto de Keizer (Deltares), Monica Altamirano (Deltares) en Jana Steenbergen (Grontmij). Zij zijn van 18 tot 31 januari in Peru en Ecuador geweest.

Berichtgeving over het DRR-Team in media in Peru en Ecuador: