Trainingen

DSS water biedt kandidaten die in aanmerking komen voor uitzendingen de mogelijkheid een aantal trainingen te volgen om hen beter voor te bereiden op het werken in noodsituaties.

Jaarlijks organiseert DSS water in samenwerking met Unesco-IHE, Unicef en UNHCR een WASH in emergency training. In deze training leren de deelnemers onder andere over het mandaat van beide organisties en hoe de VN opereert tijdens of na rampen.

Ook wordt jaarlijks in samenwerking met RedR en CIMIC een driedaagse training gegeven. In deze training komen onder meer de cluster aanpak, humanitaire principes en water en sanitatie gerelateerde standaarden aan bod.

Online veiligheidstrainingen
Experts die vanuit DSS water op missie gaan, zijn verplicht om voor vertrek de online veiligheidstraining van de Verenigde Naties te volgen. De online BSAFE training is te vinden via deze link.

Gaat u voor de WHO op missie? Volg dan de WHO training Incident Management System
Als u als DSS expert voor de WHO op missie gaat is het, naast het volgen van de online VN veiligheidstrainingen, verplicht dat u de training over WHO’s Incident Management System heeft gevolgd. Kijk voor meer informatie en het volgen van de training op de website van de WHO.

Op de hoogte blijven
Via deze website en de DSS water LinkedIn groep houden wij kandidaten op de hoogte van interessante trainingen.