Op vrijdag 8 december 2017 organiseert NWP, in samenwerking met RVO, een sectorbijeenkomst met een terugkoppeling van de DRR-Team missies naar Bolivia en Guatemala. Tijdens deze bijeenkomst zullen teamleiders Otto de Keizer en Rutger Perdon en expert Hans Breukelman op de missie terugkijken en hun bevindingen presenteren. Er zal ook tijd zijn voor vragen en een discussie over de mogelijke follow-up acties vanuit de Nederlandse watersector.

  • In Guatamala heeft het DRR-Team een missie uitgevoerd om advies uit te brengen over de ernstige watervervuiling in het stroomgebied van de Las Vacas, de zijrivieren van de rivier Motagua. Het gaat met name om vervuiling door afval en afvalwater.
  • In Bolivia is het DRR-Team gevraagd om aanbevelingen uit te brengen rondom het voorspellen van droogte en bijbehorende informatiesystemen, en het borgen van deze systematiek in de bestaande institutionele systemen en infrastructuur.

Meer informatie over de missies vindt u via de volgende links (Guatemala en Bolivia).  De bijeenkomst zal op 8 december van 14.00 uur tot 16.00 uur plaatsvinden bij het NWP in Den Haag. Het is niet meer mogelijk om u aan te melden voor deze bijeenkomst.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Maaike Feltmann, m.feltmann@nwp.nl of Audrey Legat, a.legat@nwp.nl.