Naar aanleiding van een verzoek van de Keniaanse autoriteiten voor ondersteuning van DRR-Team in de Rift Valley Catchment Area, is in juni 2019 is een pre scoping missie naar Kenia uitgevoerd door Teamleider Durk Klopstra, met het doel de vraagstelling verder te specificeren aan de hand van veldbezoeken en gesprekken met lokale counterparts. De pre scoping missie richtte zich op droogte- en overstromingsproblematiek in Baringo County, een deelgebied van de Rift Valley Catchment area.

Van 18 tot 22 november vond de DRR-Team scoping missie plaats. Het team bestond uit Durk Klopstra (Teamleider, flood risk management expert), Rudolf Muijtjens (dam specialist), Stefan de Wildt (water conservation specialist) en Rob Winters (Finance & governance specialist). Tijdens de missie heeft men o.a. gesproken met nationale en regionale autoriteiten en mogelijke donoren, en is het team op veldbezoek geweest naar Marigat, een van de meest getroffen gebieden.

Zie bijgaand eindrapport voor meer informatie over de missie, conclusies en aanbevelingen.

Door de beperkingen n.a.v. Covid-19 heeft de formele overhandiging van het rapport aan de autoriteiten vertraging opgelopen. Inmiddels is het rapport aangeboden aan de Permanent Secretary van het Ministerie van Water in Kenia, door Plaatsvervangend Ambassadeur Martine van Hoogstraten.

Voor rapportage klik hier: DRR-Team scoping mission Kenya_2019