Het is helaas niet meer mogelijk om u aan te melden voor deze bijeenkomst.

Begin dit jaar is de Dutch Surge Support (DSS) water faciliteit opgericht. Met deze faciliteit kan op verzoek van internationale humanitaire organisaties snel adequate ondersteuning worden verleend bij water gerelateerde rampen. De DSS water faciliteit organiseert in samenwerking met RedR en de CIMIC op 29 oktober een informatiebijeenkomst voor experts die geïnteresseerd zijn in een uitzending voor DSS water.
Tijdens de informatiebijeenkomst wordt een inleidende workshop gegeven om kennis te delen over het werken in humanitaire- of noodhulp situaties. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.: het mandaat van verschillende humanitaire organisaties (zoals de UN en het Internationale Rode Kruis), humanitaire principes en wetgeving, de coördinatie van een humanitaire response volgens het ‘cluster systeem’ en een introductie over veiligheid. U kunt zich tot 2 oktober a.s. aanmelden voor deze informatiebijeenkomst door een e-mail te sturen naar info@dsswater.nl.

Workshop
Op 30 en 31 oktober wordt speciaal voor drinkwater- en sanitatiespecialisten een tweedaagse workshop gehouden die inzoomt op noodhulpinterventies in de drinkwater- en sanitatiesector.
In deze workshop wordt o.a. uitleg gegeven over algemeen geaccepteerde standaarden voor water, sanitatie en hygiëne (WASH) in noodhulp, de rol van WASH in een noodhulp setting, en de aanpak binnen rurale en urbane noodhulp.

De workshop wordt gehouden bij het CIMIC in Den Haag. Gratis overnachtingsmogelijkheden zijn aanwezig.

Wilt u deelnemen aan de workshop op 30 en 31 oktober, stuur dan een e-mail voorzien van motivatie en cv (indien u nog niet staat ingeschreven in de database voor DSS water) naar info@dsswater.nl. Op basis van de reacties en het aantal beschikbare plekken worden experts voor de workshop geselecteerd.

Aanmelden voor de bijeenkomst en workshop kan tot vrijdag 2 oktober.