DSS water organiseert in samenwerking met de Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC) een hydrogeologie training, welke van 16 tot en met 20 september 2019 plaats zal vinden in Buix/Beurnevésin, Zwitserland.

De cursus zal ingaan op verdiepende hydrogeologische kennis in combinatie met het opwekken van zonne-energie. De training is specifiek ontwikkeld voor experts die een stevige basis aan kennis en ervaring hebben met pomptesten (minimale vereiste) en geïnteresseerd zijn in toekomstige uitzending via DSS water. Voor aanmelding is kennis over zonne-energie geen vereiste, interesse hierin wel.

De doelen van de cursus:

  • Het opfrissen van kennis met een nadruk op geoptimaliseerde exploitatie, ontwikkeling van een goed begrip van de hydrogeologische concepten die relevant en overal toepasbaar zijn (waterbalans, aquifer karakterisering, evaluatie van hulpbronnen, dynamiek van grondwaterstroming, grondwaterbescherming);
  • Begrip opbouwen van de nauwe band tussen pomptesten en energieverbruik/optimalisatie en ontwerp van het zon-waterschema;
  • Van ontwerp van pomptest tot interpretatie: ‘safe yield’;
  • Het ontwerpen van een zon-watersysteem op basis van het resultaat van de pomptest;
  • Het uitvoeren van kostenberekeningen voor optimalisatiedoeleinden.

Aan deze training kunnen 4 experts deelnemen. Basisvoorzieningen zijn aanwezig, kamers worden gedeeld. Onkosten worden vergoed.

Zou u graag willen deelnemen? Stuur dan uw CV en een korte motivatie (max. 200 woorden) naar dsswater@rvo.nl.

Wij selecteren de kandidaten die mogen deelnemen in overleg met SDC. Meld u aan voor 28 mei 2019!