De Swiss Humanitarian Aid Unit (SHA) van de Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC) organiseert een hydrogeologie training “hydrogeology III training – from pumping test to solar pumping”, welke van 14 tot en met 18 september 2020 plaats zal vinden in Beurnevesin, Zwitserland.

De cursus richt zich met name op geoptimaliseerde exploitatie, waarbij alle aspecten van de pomptesten worden gekoppeld aan het energieverbruik/optimalisatie en het ontwerp en de implementatie van zonnewatersystemen. De training is specifiek ontwikkeld voor experts die een stevige basiskennis hebben van pomptesten en ervaring in dit werkveld. We verwachten dat eventuele kandidaten ook voor DSS uitgezonden willen en kunnen worden.

Het hoofddoel van de cursus is om alle theoretische aspecten van de procesketen van pomptest tot zonne-ontwerp te koppelen aan praktijkgericht veldwerk. Dit omvat het ontwerpen en uitvoeren van een pomptest, de pomptest interpreteren om de ‘safe yield’ in kaart te brengen, het ontwerpen van een zon-watersysteem op basis van het resultaat van de pomptest, het installeren van het complete systeem in het veld, en het uitvoeren van een life-cycle en kostenanalyse.

Aan deze training kunnen maximaal 2 DSS water experts deelnemen. Basisvoorzieningen zijn aanwezig, onkosten worden vergoed. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de Covid-19 richtlijnen.

Zou u graag willen deelnemen? Stuur dan uw CV en een korte motivatie (max. 200 woorden) naar dssevents@rvo.nl.

Wij selecteren de kandidaten die mogen deelnemen in overleg met SDC. Meld u zo snel mogelijk aan, in ieder geval voor 20 juli 2020!