Voor een DRR-Team missie naar Bhutan zijn wij op korte termijn op zoek naar een technisch expert op het gebied van ‘hydraulic engineering’ met een expertise in het ontwerpen van ‘sustainable flood defences and structures’. Een affiniteit met ‘GIS Flood mapping’ en ervaring in Zuid Azië zijn pluspunten. De missie zal plaatsvinden in de eerste en/of tweede week van mei en zal in totaal 8 reis- en missiedagen omvatten. De missie zal in totaal uit 3 personen bestaan, inclusief een afgezant van de Nederlandse overheid.

Bhutan kampt met steeds zwaarder wordende regenval, verergerd door klimaatverandering. Dit zorgt voor zware overstromingen, waarvan de meest recente in 2015 significant veel schade heeft aangericht, resulterend in doden en gewonden en economisch verlies voor het land. Hoewel de Bhutanese regering een ‘Flood Engineering and Management Division’ heeft opgezet, ontbreekt het aan formele training en relevante ervaring. Het doel van de DRR-Team missie is het adviseren van de overheid van Bhutan over hun Flood Risk Management Plan en een beoordeling te maken van de al dan niet benodigde capaciteitstraining voor de ‘Flood Engineering and Management Division’ onder het Ministerie van ‘Works and Human Settlement’.

Scope en doelstellingen missie

a. Scope
The scoping mission will be travelling to Thimpu and Gelephu, southern Bhutan.

b. Objectives
The objective of this mission is to advise the Bhutanese Government on flood risk management and its Flood Engineering and Management Division under the Department of Engineering Services.

A. Identification and assessment of flood-prone areas (riverine).
B. Advice on a suitable approach towards flood- and storm water management master planning and the development of guidelines/standards for flood and water structures.
C. Assessment of capacity-building needs for the Flood Engineering and Management Division Staff
D. Possibilities for the Dutch Water Sector in Bhutan and possible links between Dutch and Bhutanese Universities in order to enhave capacity building.

Reageren
Bent u de hydraulische ingenieur die wij zoeken? Dan vragen wij u uiterlijk dinsdag 12 april – 17.00 uur te reageren door uw CV en een korte motivatie te sturen naar Sieske Valk (RVO) – sieske.valk@rvo.nl – o.v.v. ‘Bhutan’.