Begin deze maand (28 oktober t/m 3 november) heeft een team van drie DSS water experts een bezoek aan Bangladesh gebracht, nadat UNHCR een oproep naar DSS water had gestuurd. De opdracht: een feasibility study voor het Shalbon Reservoir. Lisette Hellinga (BT Geoconsult), Sander van Rooij (zelfstandige) en Jeroen Helder (zelfstandige en missieleider) vertrokken in een eerste verkennende missie naar Cox’s Bazar om veldbezoeken te doen, de lokale setting te bekijken en ter plekke stakeholders te spreken.

Lees over dit verkennende bezoek ook meer op de website van BT Geoconsult, die hier een artikel aan hebben gewijd.

Deze eerste missie heeft het pad geplaveid voor een tweede missie, die aanstaande zaterdag 17 november vertrekt met DSS water experts Patrick Buijs (zelfstandige) en Jasper van der Werff ten Bosch (Aquaverum). Zij zullen zich buigen over vraagstukken die betrekking hebben op waterbeschikbaarheid (met name neerslag en afvoer) en waterverwerking (inlaat- en uitlaatvoorziening). 

Gedurende de missie zullen Patrick en Jasper een update geven en naderhand zal ook een uitgebreid interview met het team verschijnen waar zij hun ervaringen delen.

Inmiddels is deze hier te lezen.