In oktober 2018 hebben twee Nederlandse waterexperts een DRR-Team missie uitgevoerd in India, Kerala in het kader van een Post Disaster Needs Assessment (PDNA). De missie was onderdeel van een UNDP/ EC missie, met als aanleiding de ernstige overstromingen in augustus 2018. Het rapport met hun bevindingen is hier terug te vinden.

Naar aanleiding van een DRR-Team verzoek van de nationale overheid en het UNDP/EC rapport heeft de staat Kerala de Nederlandse overheid verzocht om ondersteuning bij het ontwikkelen van actieplannen op het gebied van IWRM. De focus ligt op Integrated River Basin Management in de staat Kerala in het gebied van de rivieren die uitstromen in de Kuttanad regio en vervolgens in de zee. In het bijzonder gaat het om improved water management in de bovenstroomse river basins en de kustzone. De aanpak voor dit gebied kan als voorbeeld worden gebruikt voor de overige delen van de staat Kerala.

Het Team zal bestaan uit de twee experts die hebben deelgenomen aan de eerste missie. Het gaat om:

  • Simon Warmerdam: Co-Team Leader, Institutional IWRM expert
  • Paul van Meel: Integrated River Basin Management Expert with experience in integrated flood risk management, planning and implementation of interventions and effective related institutional processes

Om het team te complementeren is DRR-Team op zoek naar twee experts op de gebieden:

  • Data management and decision support modelling
  • Coastal zone management / coastal morphology

Bewezen ervaring om te werken in teamverband en om analyses om te zetten in actieplannen is gewenst.

DRR-Team wil graag de diversiteit van DRR-Teams vergroten. Vrouwen en jonge professionals met bovengenoemde expertise worden uitgenodigd om te reageren.

Klik hier voor meer informatie over de missie en de benodigde expertise.

Het gaat om een draft Terms of Reference (TOR) die medio januari naar de Government of Kerala (GOK) is gestuurd. Op basis van de reactie van de GOK zullen de TOR worden aangepast.

De missie naar Kerala zal naar verwachting plaatsvinden vanaf eind februari, begin maart 2019 en de verwachte duur is ruim 14 dagen.

Beschik je over bovengenoemde expertise en heb je interesse of ken je experts met het juiste profiel? Dan ontvangen wij graag uiterlijk donderdag 21 februari je reactie via drr-team@rvo.nl. Vergeet niet een korte motivatie en een recente versie van je cv mee te sturen.