Volgende week (30 mei – 3 juni) is er een DRR-Team missie naar Argentinië. De missie bestaat uit twee onderdelen. De Argentijnse overheid heeft Nederland om ondersteuning gevraagd bij een urgente situatie rond een dijk in het Dique Paso de Las Piedras reservoir. Het reservoir voorziet een groot deel van de ecologische, sociale en economische activiteiten van water gedurende het droge seizoen. De dijk van het reservoir verkeerd in zeer slechte staat door achterstallig onderhoud en de invloed van schommelingen in het klimaat. De focus van dit gedeelte van de missie ligt op reservoir/dijkconstructie.

Daarnaast heeft de Argentijnse overheid gevraagd een eerste verkenningsmissie uit te voeren die zich richt op het stroomgebied van de Rio Salado. Dit is een gebied, ten zuidwesten van Buenos Aires, met een oppervlakte van 170.000 km2, waar 25-30% van de totale Argentijnse graan- en vleesproductie vandaan komt. In dit gebied hebben overstromingen grote economische schade tot gevolg. Het team zal een inventarisatie maken van de uitdagingen en de mogelijke oplossingen, waarna besloten wordt op welke manier een verdere uitwisseling van expertise de grootste toegevoegde waarde heeft.

Het team bestaat uit teamleider Klaas de Groot (ARCADIS), Rik Beekx (LievenseCSO) en Marcela Busnelli (Royal HaskoningDHV). Via deze website en Twitter #drrteam is de missie te volgen.