Eind november was een DRR-Team voor een missie in Guyana op verzoek van de overheid daar. Het land heeft te kampen met de gevolgen van klimaatverandering, achterstallig onderhoud aan het oude drainagesysteem van de stad en de ligging van het land (laaggelegen kustland). Hevige regenval zorgt regelmatig voor overstromingen in de hoofdstad Georgetown en nabije omgeving. Het doel van de DRR-Team missie was het beoordelen van de bestaande waterwerken.

Aan het eind van de missie heeft teamleider Rob Steijn, Arcadis, de aanbevelingen gepresenteerd aan de minister van Landbouw Noel Holder en de minister van Infrastructuur David Patterson. Het DRR-Team levert waarschijnlijk aan het eind van het jaar een rapport op met de bevindingen.

Media in Guyana hebben ook aandacht besteed aan de missie, zo is bijvoorbeeld dit artikel over het DRR-Team in de Guyana Chronicle verschenen.

Het DRR-Team bestond uit teamleider Rob Steijn (Arcadis), governance expert Judith Klostermann (Alterra) en Fokke Westebring (lievense CSO).

guyana_063_inspectie_sluis_demerararivier_web

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspectie van een sluis naar de Demerara rivier

 

guyana_099_schoongemaakt_drainage_kanaal_georgetown_web

 

 

 

 

 

 

 

 

Recent schoongemaakt drainage kanaal in Georgetown

 

guyana_130_urbanisatie_langsdekust_web

 

 

 

 

 

 

 

 

Urbanisatie langs de kust van Guyana

 

guyana_296_groepsfoto_drrteam_lokale_experts_web

 

 

 

 

 

 

 

 

DRR-Team en lokale experts na de vlucht langs de kust van Guyana