Recent heeft de DRR-Team faciliteit een verzoek van Argentinië ontvangen voor ondersteuning. Graag verzoeken wij sectorpartijen om via deze link een korte enquête in te vullen. Met de enquête willen wij in kaart brengen wat de belangen, ervaringen en toegevoegde waarde van de Nederlandse watersector zijn in relatie tot het DRR-Team verzoek uit Argentinië.

Het verzoek:
Argentinië lijdt aan diverse watergerelateerde problemen als droogte, toegang tot schoon drinkwater en jaarlijkse overstromingen. De nieuwe Argentijnse federale overheid is hierover in gesprek gegaan met de provincie van Buenos Aires om te kijken naar mogelijkheden tot samenwerking op het gebied van waterbeheer en waterbouw, in verschillende gebieden. Het DRR-Team verzoek van het Departement voor Waterbouwkunde Werken van de provincie Buenos Aires is hier een direct gevolg van en richt zich met name op de volgende twee punten:

  • Technisch advies over het herstellen van de sterk verslechterde stuwdam (Dique Paso de las Piedras) in de stad Bahia Blanca waarvan het reservoir momenteel zo’n 500.000 omwonenden van schoon drinkwater moet voorzien en een groot aandeel heeft in de verdeling van water voor industrieel gebruik.
  • Assistentie en advies bij de herziening van het waterbouwkundig plan voor het Rio Salado Basin, waarmee rekening gehouden moet worden met logistiek, landbouw productiviteit en herwaardering van land.

Alvast hartelijk bedankt voor uw input! Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar Koen Overkamp, k.overkamp@nwp.nl of Anne Kleene, a.kleene@nwp.nl.