Het Ministerie van Milieu en Water in Bolivia heeft het DRR-Team om ondersteuning gevraagd in verband met de droogteproblematiek in dat land. Aanstaande zondag 7 mei vertrekt een team van experts voor een week naar Bolivia. Als gevolg van El Niño kampt het land met een lange en extreme periode van droogte, dat in november 2016 leidde tot een acuut tekort aan water. Om de droogteproblematiek in Bolivia aan te pakken is het DRR-Team gevraagd om aanbevelingen uit te brengen rondom het voorspellen van droogte en bijbehorende informatiesystemen, en het borgen van deze systematiek in de bestaande institutionele systemen en infrastructuur.

Het team bestaat uit teamleider Otto de Keizer (Deltares) en Johannes Hunink (Futurewater BV), ook sluit een lokale expert aan op het gebied van institutionele capaciteit, Has Willet.

Via #drrteam en deze website houden wij u op de hoogte van de missie. Het DRR-Team zal na afloop van de missie haar bevindingen delen in een rapport. Het rapport komt ook beschikbaar op deze website, via de landenpagina Bolivia (zie de kaart).