Voor een DRR-Team missie naar Bulgarije zijn wij op zoek naar 2 experts. De missie heeft een geschatte duur van 7 kalenderdagen (5 werkdagen) en is voorzien in de periode van 23 mei t/m 10 juni 2016.

Het doel van de DRR-Team missie Bulgarije is het ondersteunen van de Bulgaarse overheid op het onderwerp Flood Risk. In 2014 en 2015 heeft Bulgarije te maken gehad met ernstige overstromingen met een grote impact op infrastructuur, gebouwen en mensenlevens. Het verzoek voor ondersteuning door een DRR-Team komt voort uit de nationale actieplannen die zijn opgesteld en vanuit de 2e cyclus van de ‘Flood Risk Management Planning’ die wordt voorgeschreven in de ‘EU Flood Directive (2007/60)’.

De opdracht voor het DRR-Team bestaat uit:
1) Review van de methodologie voor Flood Risk Assessment in de context van de voorschriften in de EU Flood Directive (2007/60) in het perspectief van de 2e cyclus van Flood Risk Management Planning. De specifieke onderdelen van de review zijn:
a. Flood Risk assessment voor het hele land (4 stroomgebieden)
b. Flood Risk identificatie van specifieke gebieden met een significante risico voor overstroming (acceptabel niveau van bescherming)
c. Flood hazard and risk mapping
2) Review van de Flood Risk Reduction maatregelen die zijn opgenomen in de Nationale Catalogus met maatregelen en prioriteiten voor Flood Risk Management (opgeleverd in 2015) in de context van klimaatveranderingen (inclusief kustbeschermingsmaatregelen)
3) Opstellen kader voor het werven van externe financiering voor follow up (met name EU-fondsen)

Naast de teamleider Marco Hartman (HKV) zoeken we voor deze missie naar de volgende experts:

• Expert op gebied van implementatie van EU Flood Directive (2007/60). Kennis van de Balkan regio en in het bijzonder Bulgarije is een pre.
• Expert op het gebied van Flood Risk Reduction measures, inclusief kustbeschermingsmaatregelen. Kennis van de Balkan regio en in het bijzonder Bulgarije is een pre.

Bent u één van de experts die wij zoeken? Dan vragen wij u uiterlijk woensdag 6 april te reageren naar Jaap Kroon, RVO, jaap.kroon@rvo.nl. Graag een korte motivatie toevoegen in uw reactie en recente CV.