Eind februari 2015 is een DRR-Team onder leiding van Jan van Overeem, teruggekomen uit Uruaguay. Ook was er in maart 2015 een DRR-team in Senegal onder leiding van Ben Reeskamp. Het gaat om een tweede missie, vanwege een snel eroderende strook kust voor een lagune bij de stad Saint Louis.

Over beide DRR-Team missies vindt op 9 april een sectorbijeenkomst plaats. De sectorbijeenkomst start om 13.00 uur met een terugkoppeling van de missie naar Senegal. Rond 14.30 uur geven we een terugkoppeling van de Uruguay missie. Wilt u bij deze bijeenkomst aanwezig zijn, stuur dan een e-mail naar info@drrteam.nl info@drrteam.nl om u aan te melden. De locatie wordt t.z.t. bekend gemaakt.

Vandaag is bekend gemaakt dat het kabinet aanvullende steun gaat bieden aan Vanuatu en andere Pacifische eilanden naar aanleiding van de verwoesting die de cycloon Pam onlangs heeft aangericht. Ook heeft minister Ploumen met president Baldwin Lonsdale ook gesproken over de mogelijke inzet van het DRR-team.

Deze week is ook een DSS Water missie (DSS = Dutch Surge Support, d.w.z. ondersteuning bij noodhulp) onder leiding van Peter Glerum teruggekeerd uit Albanië. Tot slot is besloten dat er een DRR team naar Mozambique zal gaan.