Naar aanleiding van de recente overstromingen in Myanmar (o.a. gebieden rondom de Ayeyarwady en de stad Kalamyo) is er van 31 augustus tot en met 6 september een DRR-Team in Myanmar geweest. Het DRR-Team heeft de nationale overheid van Myanmar geadviseerd over te nemen maatregelen om de impact van overstromingen in de toekomst te beperken. Het DRR-Team stond onder leiding van Rob Steijn (Arcadis). De overige teamleden waren: Hermjan Barneveld (HKV Lijn in Water), Rimmer Koopmans (Arcadis), Eisse Wijma (Royal Haskoning DHV), Joost Beckers (Deltares), Kyaw Lin Htet (Royal Haskoning DHV), en Theo Reuzenaar (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier). Gedurende een week zijn zij in Myanmar geweest en hebben daar de belangrijkste stakeholders geadviseerd over de te nemen maatregelen. De missie van het DRR-Team was voorbereid door het High Level Expert Team (HLET) Myanmar onder leiding van Cees Veerman.

Op donderdag 1 oktober a.s. zal teamleider Rob Steijn een terugkoppeling geven aan de sector over de belangrijkste bevindingen. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden van 15.30 – 17.00 uur bij NWP. U kunt zich via dit formulier aanmelden.

Voor meer informatie met betrekking tot het DRR-Team, dan kunt u contact opnemen met Koen Overkamp, k.overkamp@nwp.nl. Wilt u meer weten over Myanmar, dan kunt u contact opnemen met Lindsey Schwidder, l.schwidder@nwp.nl.